V troskách domu zničeného požiarom v štáte Colorado našli telo

29.06.2012 Celý región

Colorado Springs 29. júna (TASR) - Hasiči našli telo v troskách zhoreného domu v americkom meste Colorado Springs, ktoré patrí prvej obeti obrovských prírodných požiarov v Colorade, pokladaných za najničivejšie v dejinách tohto štátu. Vyčíňajúci živel už spálil 346 domov, informovala polícia.

Policajný šéf Peter Carey nezverejnil žiadne ďalšie podrobnosti o obeti, ktorá sa stala piatou osobou, usmrtenou tento rok počas obdobia prírodných požiarov v Colorade. Guvernér označil túto sezónu za najhoršiu v dejinách štátu.

Policajný šéf dodal, že dostal tiež správy o dvoch nezvestných dospelých z oblasti Waldo Canyon asi 16 kilometrov od Colorado Springs, kde vyčíňa obrovský požiar a úrady museli kvôli nemu evakuovať z mesta približne 35.000. Zhorelo tam aj uvedených približne 350 domov.

Americký prezident Barack Obama prisľúbil guvernérovi Colorada Johnovi Hickenlooperovi plnú podporu, zároveň by mal dnes absolvovať pracovnú cestu do postihnutého amerického štátu, kde sa chce oboznámiť so situáciou priamo na mieste.

Zdroj: Reuters
 

Vyberte región